Tomatsuppe med chili og bid i

Du skal bruge (til 4 portioner):

  • 1  løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 dl fintsnittet rødkål
  • 1 gulerødder revet fint
  • Olie til stegning
  • 6 laurbærblade
  • 70 g tomatpure (1 lille dåse)
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt & peber
  • ½ liter bouillon

Sådan gør du:

  • Svits hakket løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt finthakket rødkål og revet gulerod og steg yderlig et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat under omrøring.
  • Tilsæt flåede tomater, laurbærblade, sambal oelek, salt og peber. Rør retten godt.
  • Lad retten simre under låg i mindste 1 time.
  • Tilsæt ½ liter bouillon og lad retten koge godt igennem ca. 10 minutter.
  • Blend evt. suppen hvis du foretrækker en mere lind suppe.

Kan serveres med:

  • Groft brød
  • Top evt. med flødeost eller revet parmesanost

Energifordeling per portion (uden tilbehør):

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 4 g
  • Fedt: 7 g
  • Kulhydrat: 12 g
  • Kostfibre: 3 g