Rødbedetærte på sorte bønner

Du skal bruge til bunden:

  • 275 g sorte bønner (udblødt & kogt eller fra dåse)
  • 2 spsk havregryn
  • 2 æg
  • 1 spsk olie

Du skal bruge til fyldet:

  • 1 stor rødbede (ca. 200 g)
  • 1 mellemstor gulerod (ca. 65 g)
  • 1 stort løg
  • Olie til stegning
  • 3 æg
  • 1 dl yoghurt 0,5 %
  • 1 knivspids sambal oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt & peber

Sådan gør du:

  • Blend de sorte bønner med olien.
  • Tilsæt æg og havregryn og rør godt.
  • Smør en tærteform med fedtstof eller læg bagepapir i bunden tærteformen.
  • Fordel dejen jævnt og pres den gerne lidt op ad siderne.
  • Bag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter.
  • Hak løget.
  • Skræl og riv rødbede og gulerod groft.
  • Svits løg et par minutter og tilsæt derefter rødbede og gulerod. Svits yderlig et par minutter.
  • Pisk æg med yoghurt, chili, salt & peber.
  • Fordel grøntsagerne på den bagte tærtebund.
  • Hæld æggemassen over grøntsagerne.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30 minutter.
  • Vip evt. tærten ud på et træspækbræt og lad den afkøle lidt inden servering.

Kan serveres med:

  • Hakket fetaost og en grøn salat.
  • Blandet salat gerne med grove grøntsager som broccoli, blomkål, gulerødder, ærter og lign.

Energifordeling per 100 g (uden tilbehør):

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 5 g
  • Fedt: 5 g
  • Kulhydrat: 7 g
  • Kostfibre: 3 g