Kartoffelfritter med paprika

Du skal bruge:

  • 2 mellemstore bagekartofler
  • Vand
  • 1 spsk olie
  • Paprika
  • Salt & peber

Sådan gør du:

  • Skær kartoflerne i store både.
  • Læg kartoffelbådene i en skål med koldt vand i ca. 30 minutter.
  • Hæld vandet fra og tør kartoffelbådene godt i et rent viskestykke.
  • Kartoffelbådene lægges i en pose, tilsæt olie og salt og ryst posen godt, så olien fordeles jævnt på alle fritterne.
  • Læg fritterne i et ovnfast fad og tilsæt paprika. Ryst fritterne rundt i fadet så paprikaen fordels jævnt på alle fritterne.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45-60 minutter.

Kan serveres som tilbehør og evt. med:

  • Græsk yoghurt rørt med hvidløg
  • Skyr rørt med friske krydderurter
  • Mayonnaise

Energifordeling per 100 g (uden tilbehør):

  • Energi: 111 kcal
  • Protein: 2,3 g
  • Fedt: 3,7 g
  • Kulhydrat: 16 g
  • Kostfibre: 2 g