Boghvedebrød

Du skal bruge (til et brød):

  • 6 dl hel boghvede
  • Vand til iblødsætning
  • ½ dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kerner (solsikkekerner, græskarkerner eller lign.)

Sådan gør du:

  • DAG 1
    • Boghveden skylles grundigt, hældes i en skål og dækkes med koldt vand.
    • Lad blandingen stå tildækket ved stuetemperatur i 10-12 timer.
  • DAG 2
    • Skyl boghveden grundigt og si vandet fra.
    • Blend (evt. med en stavblender) boghveden med havregryn, koldt vand og salt.
    • Tilsæt kerner og bland dejen godt.
    • Lad blandingen stå tildækket ved stuetemperatur i yderligere 24 timer.
  • DAG 3
    • Varm ovnen op til 250 grader.
    • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
    • Drys evt. med sesamfrø, hørfrø, kerner, eller lign.
    • Sæt brødet i den forvarmede ovn og sænk temperaturen til 170 grader.
    • Bag brødet i ca. 60 minutter.
    • Afkøles på en rist.

Energifordeling per 100 g:

  • Energi: 269 kcal
  • Protein: 10 g
  • Fedt: 8 g
  • Kulhydrat: 38 g
  • Kostfibre: 3 g